10/28/2007




Magnet İstanbul sunar…

“İyimserlik Yetmez, Harekete Geç”
Taking Action Project/Harekete Geç

“Kurye Organizasyon” İşbirliğiyle 1 Kasım’da
The Hall’da…

Her türlü yaratıcı disiplinle eğlenceyi bir araya getiren Magnet İstanbul, bir genç sanatçılar topluluğu olan Kurye Organizasyon işbirliğiyle 1 Kasım’da The Hall’da Taking Action (Harekete Geçmek) adıyla disiplinlerarası bir sergi/performans ve müziğin bir araya geldiği bir etkinlik düzenliyor.
Magnet İstanbul ve Kurye organizasyonu, 10. Uluslararası İstanbul Bieaneli’nin teması olan “İyimserlik” kavramına gönderme yaparak, “İyimserlik yetmez, Harekete geç” başlığıyla video-art başta olmak üzere, her türlü enstalasyon, performans sanatçısına kapılarını açıyor. 1 Kasım 2007, Perşembe günü düzenlenecek etkinlikte pek çok genç sanatçının işlerinin yanı sıra Savaş Çağman, Sesperisi, ctrl_alt_del, Garbagesupernova ve Tonguç Gökalp, Curator Sound System, Paristanbul, Hazavuzu, Vahshikhan-kan, Kupka, Proudpilot, Alper Maral ve Karınca Kabilesi, Bahadır Dilbaz + Deniz K. [Karga, Açık Radyo] gibi sanatçılar ve gruplar canlı performanslarıyla destek verecekler.

İstanbul’un en hareketli ve mimari açıdan organik bir yapı sunan müzik ve performans mekanıThe Hall, sesini duyurmak isteyen, karşı bir duruş geliştiren tüm sanatçılara kapısını açıyor. Düzenli olarak terarlanacak Harekete Geç etkinliği, bir organizasyon olmanın ötesinde genç, alternatif, radikal bir misyonla bir “sanat-buluşma-eğlence” platformu haline gelmeyi hedefliyor.


Kurye’ye Bağlı Video Sanatçıları
PortageR.P (Italya), Ofek Wertman (Israil), Werther Germondari (İtalya), Mauro Arrighi (Italya), Gruppo Sinestetico (Italya), Herve Constant (Fransa), Kevin Murphy (Almanya), Hazavuzu “Mert Öztekin” (Türkiye), Laura Gibellini (İspanya), Jose Alejandro Lopez Perez (İspanya), Swamn (Almanya), KinkiTexas (Almanya), Myritza Castillo (Porto Rico)
Ve Atıl Altaş Videoları Özel gösterimi

Sergiye Farklı Disiplinlerden Katılacak Sanatçı ve Topluluklar
•Seçkin Uysal-Fotoğraf Yerleştirme •Meltem Yakın-Kolaj Yerleştirme (Resim ve Fotoğraf) •Atıl Kunst-Yerleştirme ve Video •Irmak Altıner-Fotoğraf ve Yerleştirme •KinkiTexas-Resim ve İllustrasyon •Hande Şekerciler-Heykel




Canlı Video- Sound Art Performansları
Savaş Çağman, Sesperisi, ctrl_alt_del (gösterim), Garbagesupernova ve Tonguç Gökalp, Curator Sound System
Konserler ve Djler
Paristanbul, Hazavuzu, Vahshikhan-kan, Kupka, Proudpilot, Alper Maral ve Karınca Kabilesi, Bahadır Dilbaz + Deniz K. [Karga, Açık Radyo,Buggy Boy

Koordinasyon: Irmak Arkman
Prodüksiyon Amiri: Can Çanak
Tasarım: Onur Erdem

Kurye Manifestosu
Ne paralel ol, ne karşı: Harekete Geç

Savaş ve aşırı kapitalizm üzerine kurulu, günümüz küresel dünya düzenine karşı sadece iyi niyetli ütopyacılıkla savaşmak mümkün mü? Burada nasıl bir iyimserlikten bahsediyoruz? Bize göre, asıl ihtiyaç duyulan aktif bir iyimserliktir –ya da belki hareket halinde bir iyimserlik.“İmkansız değil, üstelik gerekli: Küresel savaşçağında iyimserlik” başlığıyla düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Bienali sayesinde içinde bulunduğumuz aylarda, mekanların ve kentin küresel, siyasi ve iktisadi bir çerçeve içinde ortaya çıkan eylemler/hareketler tarafından nasıl şekillendirildiği ya da bu etkinlikleri nasıl şekillendirdiği tartışılırken Kurye Uluslararası Video Organizasyonu dünyanın dört bir yanından video sanatçılarına “harekete geçin”çağrısında bulundu. Bizim için önemli olan aktivist olmak, radikal ve nedene bağlı olmadan her hangi bir çağrıya cevap vermek hatta o çağrıyı kendiliğinden yaratmak. Bu noktada şehir içinde canlı bir mekanı şekillendirmek ve bunu yaparken küresel çağın nimetlerinden yararlanıp network kurmak. Çünkü bizler çağdaş sanat ortamında ancak bu şekilde var olabiliriz. Türkiye’deki bağımsız ve farklı disiplinlerden sanat oluşumlarını, toplulukları, sanatçıları, müzisyenleri, performans sanatçılarınıve müzik gruplarınıda “harekete geçirmek” istedik. Şehir içinde en canlı ve radikal mekan haline gelen The Hall ve Kurye, bienalin sonuna doğru, bienali takip etmiş, üreten ve tüketen kitleye kendi tarzını oluşturmuş bir sanat/paylaşım ortamı sunuyor. Onları küresel kapitalizm, savaş ve bunların günlük hayatlarımızı ve çevremizi etken olarak nasıl şekillendirdiği hakkında yorum yapan ve hatta mevcut sisteme karşı durmak için olası yollar bulup bize iyimser olmak için neden veren işler yapmaya ve izlemeye davet ediyor.

Giriş: 10 YTL

Line Up:
Sergi açılış: 18.00
Canlı Performanslar:20.30-04.00



Küçük Salon

20-30-21.00
Swamn Video
21:15-21:35
Savaş Çağman "Acemi"
21:35-22:05
Kinki Texas Video
22:05-22:25
Sesperisi
22:40-23:40
GVP+Tonguç Gökalp
23:45-00:10
cnt_del_art
00:15-01:10
Kurator Sound System
01:15
Buggy Boy

Ana Salon

20:30-21:20
Alper Maral ve Karınca Kabilesi
21:35-22:05
Proudpilot
22:25-23:05
Kupka
23:20-23:40
Paristanbul
00:00-00:20
Hazavuzu
00:35-01:05
Vashikhan-kan
01:05-
Bahadır Dilbaz+Deniz K.