9/29/2008

00000000,-10 Group Exhibition








00000000,-10
10 – 27 EKiM 2008
KARMA SERGi

Alt ve üst kültür arasında kalan geniş arazide top koşturmayı alışkanlık edinen Kurye Video Organizasyonu ve Tiptak.com uzun süredir internet üzerinde Webxibition adında sergiler düzenliyorlardı. Birlikte ilk dış alan sergilerini farklı disiplinlere ve disiplinsizliklere açık sanatsal üretim mekanı Daralan’da 10-27 Ekim 2008 tarihleri arasında, görsel işitsel yaratım platformu Maker Arts’in destegiyle gerçekleştiriyorlar.
Sergide Anıl Duran, Candaş Şişman, Deniz Kader, Denizcan Yüzgül, Emre Can Öziş, Erkan Esenoğlu, Lokman Doğmuş, Mert Kızılay, Onur Şentürk, Zeynep Özkazanç ‘ın resim, fotoğraf, enstalasyon, video, animasyon ve müzik gibi görsel ve işitsel yöntemlerle uygulanmış çalışmalarıyla karşılaşacaksınız.
10 Ekim 2008 günü saat 19.00’da yapılacak açılışta Emre Can Öziş, Erdem Göymen ve Cansun Küçüktürk’ten oluşan electroswazladagel ve Mert Kızılay ın elektro-akustik performansına görsellerde Candaş Şişman ve Deniz Kader eşlik edecekler.

Mekan Bilgileri
Lüleci Hendek Caddesi. Hacı Ali Sokak. No: 12 Kat:2 Galata – İstanbul
Tel: 0 212 292 82 17 // e-mail: daralan@daralan.com.tr

Daralan Taksim ile Galata’nın kesiştiği Tophane yolu üzerinde eski bir binada faliyet gösteren 180m2’lik bir mekandır. Şu zamana kadar 2007 Aralık ayında “Genişleyen Daralan” ve 2008 Haziran ayında “Uçuş Korkusu” adlı sergilere ev sahipliği yapmıştır. Düzenli olarak da görsel tasarım, heykel, çizim, resim atölyeleri ile arkeoloji ve sanat tarihi seminer programları uygulanmaktadır.

00000000,-10
OCTOBER 10 – 27, 2008
GROUP EXHIBITION


Kurye Video Organization and Tiptak.com have long been organizing internet exhibitions entitled Webxibition in an effort to challenge the distinction between high and low culture. Their first outside exhibition will take place between October 10-27, 2008 at Daralan, an artistic production space open to different disciplines as well as the lack of them, with the support of audiovisual production platform Maker Arts.
The exhibition will present paintings, photographs, installations, videos, animations and music by Anıl Duran, Candaş Şişman, Deniz Kader, Denizcan Yüzgül, Emre Can Öziş, Erkan Esenoğlu, Lokman Doğmuş, Mert Kızılay, Onur Şentürk and Zeynep Özkazanç.
The opening, which will take place at 19:00 on October 10, 2008 will host the electro-acoustic performances of electroswazladagel, composed of Emre Can Öziş, Erdem Göymen and Cansun Küçüktürk, and Mert Kızılay. The visuals of Candaş Şişman and Deniz Kader will accompany the performances.
Venue
Lüleci Hendek Caddesi. Hacı Ali Sokak. No: 12 Floor:2 Galata – İstanbul
Tel: 0 212 292 82 17 // e-mail: daralan@daralan.com.tr
Daralan is a 180 m2 venue operating in an old building located on the Tophane street right in the middle of Taksim and Galata. Till date, the venue housed two exhibitions: “Genişleyen Daralan / Expanding Daralan” in December 2007 and “Uçuş Korkusu / Fear of Flight” in June 2008. Workshops on visual design, sculpture, drawing and painting as well as seminars on archeology and art history are conducted regularly throughout the year.

Üsküp’te Zincirleme Reaksiyon




“Chain Reaction” ( Zincirleme reaksiyon) başlığı altında düzenlenen ve 3. Upgrade Uluslararası toplantısına ev sahipiği yapan Üsküp’te konsept, ülkelerin kurduğu network’ün, işleyişinin, ortaklaşa çalışmanın ve etkileşimin sembolü olarak belirlendi. Upgrade! International oluşumu, yaratıcı bir çalışma olarak başladı ve uluslararası temsilciler arasında büyüyen bir networkde hayat bulan bir iletişim sistemi oldu. Ve her sistem ve siteme katılan her yeni nokta birbirini etkileyerek yoluna devam etti. Şu an sistemine bağlı olan 29 şehrin ( Üsküp, Sao Paulo, Sofya, Zagreb, Oklahama, New York, Salvador, Seul, Lizbon, Paris, Eindhoven, Vancouver, Tel Aviv, Johennesburg, Berlin, İskoçya, Varşova, Amsterdam, Brüksel/ Gent, Montreal, Chicago, Tijuana, Boston, Münih, İstanbul, Seattle, Wellington, Saray Bosna, Viyana) oluşturduğu tüm katılımcılar bu sene Makedonya’da olumlu bir zincirleme reaksiyona imza attı. Her sene veya iki senede bir devam edecek toplantılar farklı şehirlerden katılan sanatçı ve sanatçı oluşumlarının birleşmesiyle dünyanın herhangi bir Upgrade noktasında bir araya gelecek.

Bu sene 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Zincirleme Reaksiyon oluşumu 5 noktadan seçilen partnerler tarafından şekillendi (Upgrade! Belgrade, Upgrade! Berlin - Public Art Lab, Upgrade! Sofia – InterSpace, Upgrade! Istanbul – NOMAD ve Upgrade! Skopje - Line Initiative and Movement). 50 uluslararası sanatçı, küratör ve sanat prodüktörü Üsküp’te şimdiki ve gelecekteki projelerini tanıttı ve onları diğer networklerin katılımıyla geliştirdi. Sanatsal programı oldukça zengin ve farklı olan bu organizasyon ulusal areneda yeni medya alanındaki gelişmelere odaklandı.

Programda toplantı, workshop, panel, sergi, yerleştirme, performans, video gösterimi, müzik ve görsel işitsel performanslar yer aldı. Her sabah 09-12.00 saatleri arasında sadece katılımcılara açık olan toplantılarda Upgrade International üyeleri kendi ülkelerindeki oluşumlarından ve gelecek planlarından bahsetti. İkinci toplantıda Upgrade zincirine yeni katılan Saray Bosna, Zagreb ve Viyana kendilerini tanıttı ve son toplantıda ise gelecek Upgrade toplantısı ve ortak çalışmalar üzerine konuşuldu.





Upgrade International Sergisi Museum of City Skopje’de gerçekleşti. Marina Abramovic’in “The Bridge” video enstelasyonunun da sergilendiği bu tarihi ve önemli mekan aynı zamanda 1963’te Makedonya’daki büyük depremin anısını yaşatan da bir abide. Deprem de görülen hasardan dolayı üst iki katına çıkılmayan ve içinde büyük rampalarla ilerlediğiniz alanda 20 adet proje sergilendi. Detaylarına http://line.org.mk/exhibition.php ulaşabileceğiniz sergide önde gelen çalışmalardan Detroitli sanatçıların Henrik Ibsen’in “Bebek Evi” adlı eserinden etkilenilerek tasarlanmış interaktif yerleştirme çalışması “Rootoftwo”; webden alınan datalarla realtime olarak sergilenen Fransız RYbN kollektifi videosu Antidatamining; ve Sean Arden’in (Vancouver) televizyon, izleyici, video ve elektrik kavramlarını ön plana çıkardığı Turn me on adlı çok kanallı video çalışması sayılabilir.



Workshop ve panel detaylarına http://line.org.mk/ adresinden ulaşabileceğiniz seride en ilgi çekici konuşmalardan biri KRIEGSPIEL LAN Party: playing Guy Debord's Game Of War workshop’ı oldu. İsrail doğumlu New York’da çalışan akaedemisyen/ tasarımcı Mushon Zer Aviv’i sunduğu ve tezinin içeriğini de oluşturan çalışma workshop ve tez aşamasındaki sansasyonu anlatan panel ile beraber sunuldu.


Meşhur Marxist filozof Guy Debord’un 1978 yılında tasarladığı Kriegspiel "Game of War" adlı masa oyunu tam 30 sene sonra RSG tarafından online bilgisayar oyunu olarak tasarlandı. Burada önemli olan risk, go gibi bilinen masa oyunlarının ve birçok savaş stratejisine bağlı bilgisayar oyununun öncüsü olan Debord’un çalışmasının unutulmamasını ve bir nostaljinin ayakta kalmasını sağlamak oldu. Bu çalışmanın ikinci önemli etkisi ise akademik camiada kendisini gösterdi. Mushon Zer-Aviv tarafından Upgrade katılımcılarna oynatılan oyunun temeli iletişim merkezine ve bereberliğe yani network’e dayanıyor. Oyunda kurulan iletişim kuleleri en önemli savaş taktiği olarak kurgulanmış, eğer iletişim kulenizin önü kesilirse hiçbir piyonunuzu oynatamıyorsunuz. Ve hiçbir savaşçınız ya da silahınız tek başına saldıramıyor. Saldırı ve defans anlarında tüm atakların matematiksel hesapları size gösteriliyor siz saldırı yapabilmek için karşı atağın gücünü sayısal olarak geçemek zorunda kalıyorsunuz. Bu çalışmanın arkasındaki ekip ise Alexander R. Galloway, prodüksiyon ve programlama; Carolyn Kane, araştırma; Adam Parrish, programlama; Daniel Perlin, ses; DJ /rupture ve Matt Shadetek, müzik; ve Mushon Zer-Aviv (Shual.com), dizayn. Detaylı bilgi ve oyunu indiemek için http://r-s-g.org/kriegspiel/ adresine girebilirsiniz.



Upgrade İstanbul

Upgrade International noktalarından en kalabalık katılımı gösteren Türk ekibi oldu. Organizasyona, video gösterimi programını düzenleyen Başak Şenova, Erhan Muratoğlu, Emre Erkal’dan oluşan NOMAD; Kadir Has Üniversitesi ve Makedonya Avrupa Üniversitesi ortak projesi Tag Away’i temsilen projeye emek veren Can Küngör ve Umut Siliman katıldı. Ben de video programında seçilen küratörlerden biri olarak Kurye Video Organizasyonu arşivini temsilen onlarla beraberdim. Tüm Upgrade network’ünden seçilen küratörlerin Nomad’a gönderdiği videolardan derlenen sanatçıların işleri gösterildi. Ağırlıklı olarak animasyon videolarından oluşan programda 6 tane gösterim gerçekleşti: Hikayeler, Mekanlar, İzler Reaksiyonlar, Aksiyonlar ve Protokoller. 15 farklı upgrade noktasından 15 küratörün desteklediği gösterime ayrıca Upgrade noktalarından olmayan Cape Town ve Tahran’dan iki küratör ve birçok video katıldı. Bu durum Upgrade alanının genişlemesi yolunda oldukça önemli bir adım oldu.

Türkiye’den Kurye Video Organizasyonu’na dahil sanatçılardan Mert Kızılay, Deniz Kader, Candaş Şişman, Denizcan Yüzgül, Dilara Kurtoğlu’nun ve Kadir Has Üniversitesi öğrencisi ve Nomad arşivinden Başak Kaptan ve Efe Hızır’ın videoları gösterildi. Animasyon ve deneysel video alanında Türk genç sanatçıların ne kadar başarılı, gelişmiş ve farklı olduğunu görmek hepimizi sevindirdi. Oturduğum yerden defalarca seyrettiğim bu sanatçıların videolarını sanki ilk kez seyrediyor gibi hissedip, aptal bir gülümsemeyle izleyenleri seyrederek onlar adına heyecan duydum diyebilirim. Hepside çok beğenildi gösterim sonrası gelip sanatçıları soranlar oldu. Ayrıca video ile ilgilenen biri olarak İsrailli sanatçıların animasyonlarını seyretmenin ne kadar keyifli olduğunu anlatamam. İlgililerin araştırmasını tavsiye ederim. En bağendiğim videolardan birkaç örnek ise Brandon Blommaert’in “Greycon 4”, Dana Darvish’in “The God’s Sorrow”, Cyrstalbeard Collective Works’ün “Waiting for Midi Interface” ve “Acid Brain”, Ariel Belinco ve Michael Faust’un “Beton” ve Sigalit Lipschitz’in “Jerusalem of Steel” . Tüm küratörlerin ve sanatçıların; post production ve grafikleri düzenleyen Can Küngör’ün ve tabii ki bu programı oluşturan Başak Şenova ve Nomad’a emekleri için teşekkürler. Detaylar için: http://line.org.mk/screening_program%20.php
http://nomad-tv.net/upgrade/screenings08/
adreslerine bakabilirsiniz.




Bir diğer önemli çalışma ise Kadir Has Üniversitesi ve Makedonya Avrupa Üniversitesi ortak projesi Tag Away: Cognitive Mapping of Skopje via Graffiti çalışması oldu. İki üniversitenin öğrencileri tarafından gerçekleşen projede Üsküp’te 6 alan seçildi ve online bir Üsküp Haritası yaratıldı. Avrupa Üniversitesi’nden Maja Piponska, Dejan Spirt Dzolev; Kadir Has Üniversite’si İletişim Tasrımı bölümü öğrencileri Can Küngör ve Umut Siliman’ın hayata geçirdiği projeyi Avrupa Üniversite’si öğretim görevlisi Assist. Prof. Gordana Vrencoska ve Kadir Has öğretim görevlisi Assist. Prof. Başak Şenova koordine etti. Türk sanatçı Cren Oykut ve Makedon sanatçı Ruzika Trpkovska a.k.a Ruki çizimleriyle renklendirdi. Bu kalabalık türk grubu şehrin heryerine Tagaway stickerları yapıştırdı.

Ayrıntılı bilgi için: http://nomad-tv.net/tagaway

Dördüncüsü Sao Paulo’da gerçekleşmesi planlanan Upgrade International toplantısı herkes için oldukça güzel bir deneyim oldu. Tüm katılımcılar ülkelerine Üsküp’te karar aldıkları ortak çalışma projeleriyle döndü. O zamana kadar Upgrade Istanbul Nomad’ın gerçekleştirdiği paneller ve gösterimlerle devam edecek. Üsküp’teki video gösterimini ise Haziran ayında Aksanat’ta gerçekleşecek Kurye Uluslararası Video Festivali kapsamında izleyebilirsiniz.

Yazı: Irmak Arkman
Fotoğraflar: Can Küngör

9/09/2008

Kurye Video Screening@3rd Upgrade Meeting, Skopje


11 - 14 September 2008, Skopje

The meeting theme "Chain Reaction" illustrates the network itself, the way it works and functions, correlates and interacts. The Upgrade!International started as a creative spark that gradually grew into an international group of nodes influencing each other continually through permanent communication. The meeting gathers Upgrade! nodes into one core event in Macedonia and will hopefully cause a positive chain reaction. Upgrade! network gathers annually or bi-annually, each time in a different city for a festival by artists who participated in the Upgrade! meetings around the world.

"Chain reaction" was initiated by 5 partner nodes (Upgrade! Belgrade, Upgrade! Berlin - Public Art Lab, Upgrade! Sofia – InterSpace, Upgrade! Istanbul – NOMAD and Upgrade! Skopje - Line Initiative and Movement) that are responsible for the main coordination and communication of the project with other nodes from the network.

The outcome of the meeting is a 4 day festival with various activities that are created by common effort of the Upgrade! International nodes. On this occasion 50 international artists, curators, and arts producers will gather in Skopje to meet, present art projects and further develop the network. The artistic program of this project is rich, diverse and presents the latest developments of the new media scene on international level.

The artistic program comprises 6 parts:

+ Exhibition

+ Public interventions

+ Live a/v performances

+ Performances

+ Screening program

+ Lectures

+ Workshops

These events will take place in different cultural spaces in the city centre. The vibrancy created by having the event happening throughout the city also serves to increase the opportunity for dialogue and place-making, letting the city and its people become part of the festival.

One major aim of the Upgrade! International 2008 meeting is to establish new forms of cultural exchange among the neighbouring countries in the Balkans. The partner nodes in the Balkans are working to show that culture continues to be a powerful force for regional cooperation. The nodes have already hosted smaller exchanges amongst themselves and have worked in a peer-to-peer mentorship capacity to help start and support new nodes in the area. This cooperation has allowed the organizers and local participants to foster a sense of confidence and unique identity amongst new media practitioners internationally. Due to our limited opportunities for mobility and cultural activism on a European and international level, the meeting in Skopje will be of great importance for the region. It's an outstanding opportunity for many of the local cultural operators, artists, and curators to increase their knowledge and experiences and to share their expertise with others. Hosting the international meeting in Skopje in partnership with neighbouring nodes is a step forward towards creating ongoing cultural linkages in the Balkans.
The project is supported by

Upgrade! is an international, emerging network of autonomous nodes united by art, technology, and a commitment to bridging cultural divides. Its decentralized, non-hierarchical structure ensures that Upgrade! (i) operates according to local interests and their available resources; and (ii) reflects current creative engagement with cutting edge technologies. While individual nodes present new media projects, engage in informal critique, and foster dialogue and collaboration between individual artists, Upgrade! International functions as an online, global network that gathers annually in different cities to meet one another, showcase local art, and work on the agenda for the following year.

Upgrade! Background: Since April 1999, a group of new media artists and curators have gathered in New York City. The first meeting took place at a bar in the east village with Tim Whidden & Mark River [MTAA], Mark Napier and founder, media artist Yael Kanarek.

Upgrade! New York partnered with Eyebeam in March 2000.
The first and the second Upgrade! International gatherings have taken place in the United States in 2005th and 2006th. After this experience, some members of the network expressed their wish to get familiar with other countries, artistic contexts and realities of Upgrade! members.
Upgrade! Skopje hosted by Line initiative and movement, received the network’s support to organize and host the 3rd international gathering in Skopje, Macedonia, between 11th and 14th September 2008.


Screening Program
curated by Basak Senova
produced by NOMAD / Upgrade!Istanbul.
post production, title, and graphics by Can Küngör, NOMAD
participating curators
Cezanne Charles - v1b3.com, Elena Veljanovska, Horst Konietzny, Irena Gordon, Irmak Arkman, Kate Armstrong, Luis Silva, Marika Dermineur. Paul Hertz, Roch Forowicz, sala-manca, Sean Arden, Yoav Raban
guest curators
Gabi Ngcobo, Negar Tahsili

By processing the 3rd Upgrade! International meeting theme "Chain Reaction", the screening program has a special focus on the production modes of the Upgrade! network. Curators and artists from all over the network were invited to introduce topics and forms of production, most predominantly, animation. Subsequently, the selected works demonstrate a variety of interests, fields of research, methodologies, diverse ideologies and politics that the Upgrade! network inhabits. Additionally, two guest curators, Gabi Ngcobo from Cape Town and Negar Tahsili from Tehran contributed to the screening program with the intent to expand the geographic boundaries of the network.

The program consists of 6 sessions: Stories, Places, Traces, Reactions, Actions, and Protocols. Each session brings together similar experiences and parallel stories, critical and significant cases as well as mundane realities of life.

http://nomad-tv.net/upgrade/screenings08

list in alphabetic order:
stories
Brandon Blommaert, Greycon4”, 2007, 6’36’’
Dana Darvish, "The Gods' Sorrow", 2002, 7’50’’
Debra Tolchinsky, "Going Up", 2005, 1’57’’
Dorijan Kolundzija, "1576124", 2005, 1’30’’
Francisco Queiros, "Down on the Ground", 2001, 1’
Ivan Ivanovski, “Wet dream”, 2007, 1’14’’
Ricardo Werdesheim, "Celestina", 2006, 4’20’’
Sam Scott, “The Merry Sea-Gentleman & Cod Fisher’s Voyage Below”, 2006, 6’25’’
Yoav Raban, "Mamila", 2008 2’25’’, 212
Total Screening Time: 35’

places
Aaron Paul Brakke, "You are beautiful", 2005, 1’10’’
Blyth Meier, “Walking (Christo and Jeanne-Claude)”, 2005, 2’5’’
Conrad Gleber and Gail Rubini, “Made Ya” 2005, 10’’
Khosro Khosravi, "Construction of Castle of Khawarnaq", 2007, 5’10’’
Rozita Sharaf Jahan, "Fire lather", 2006, 7’20’’
Sladzana Bogeska, “Dawn Conversation”, 2008, 6’41’’
Total Screening Time: 25’

traces

Andy Nick, ”iloveDeer”, 2005, 2’33’’
Barry Doupe, "A Boy On A Dock Blowing His Nose" (Excerpt)”, 2004, 3’30’’
Basak Kaptan, "Terrace", 2008, 1’18’’ Ben Jacques, “Ben 0207”, 2007, 1’
Candas Sisman, "Bilinçalti" (Subconscious) 2007, 1’40’’
Crystalbeard Collective Works (Ben Jacques & Stu Hughes), “Waiting for Midi Interface”, 2007, 1’43’’
Crystalbeard Collective Works (Ben Jacques & Stu Hughes), "Acid Brain", 2007, 1’
Denizcan Yüzgül, "Aquarium", 2007 5’15’’ Hamed Sahihi, "Red Door", 2005, 4’
Jody Kramer, “Pinch” 2006, 4’24’’
Mert Kizilay, "Kapalı" (Closed), 2007, 3’47’’
Ricky Lee Owens, “The More”, 2007, 1’49’’
Thando Mama "1994-next movement", 2006, 2’20’’
Total Screening Time: 37’

reactions

Ariel Belinco and Michael Faust, "Beton", 2006, 6’
Avi Ofer, "Sandbox", 2006, 3’26’’
Avraham Eilat "Psychophysical Time", 2006, 5’50’’
Erik Olofsen, "In Places", 2005, 2’4’’
Erfan Abdi, "Along with the gunpowder smell", 2007, 5’33’’
Negar Tahsili, "Of one essence…", 2005, 2’40’’
Sigalit Lipschitz, "Jerusalem of Steel", 2005, 5’
Carlo Crovato, "Pop the Grape", 2005, 7’25’’
Total Screening Time: 40’

actions
Annette Barbier, "Stages", 2007, 1’45’’
Behnam Kamrani, "Shadow", 2007, 5’
Deniz Kader & Candas Sisman, "Yüzey" (Surface) 2007, 2’29’’
Dorijan Kolundzija, “for B.”, 2005, 1’
Eric Deis, “Apartment”, 2004, 1’49’’
Francisco Queiros, "The Endurance" , 2006, 2’30’’
Jamie O’Neil & Kurt Weibers, "Wipersync", 2004, 3’50’’
Judith Egger, "Biottopie", 2005, 5’20’’
Mert Kizilay, "Yar" (Lover), 2007, 5’57’’
Robert Hamilton, “Winona”, 2008, 5’50’’
Stefan Gruber "Light Weight", 2002, 1’
Vladimir Lukash, “Mladata Kompirolupacka”, 2008, 1’58’’
Total Screening Time: 42’

protocols
Annette Barbier, "Homeland Security Advice", 2005 , 1’30’’
Dilara Kurtoğlu, "Stimulation" 2007, 2’10’’
Efe Hizir, "Bidi", 2008, 1’
Erhan Muratoglu, "Stay/Put", 2004, 1’
Kryzysztof Zwirblis, "Cheap - TV" (Tania Telewizja) 2005, 17’30’’
Matthieu Clainchard, "Back in blue/Evelyne" 2003, 3’40’’
Maura Jasper, "Weather you remember", 2007, 2’
Sara Schnadt , "Taking Off", 2007, 1’8’’
Total Screening Time: 40’

9/01/2008

Kurye Video Org. Partneri BoSS'a son çağrı!!/ Last Call for our partner BoSS


Bu sene dördüncüsü düzenlenecek Betting on Shorts Film Yarışması'nın katılım koşulları aşağıdadır. Birçok ülkede eşzamanlı olarak gösterilecek ve birincinin seçileceği bu etkinliğin Türkiye Partnerliğini Nomad ve Kurye Video Organization üstlenmektedir. Detaylı bilgi ve katılım koşullarını aşağıda bulabilirsiniz. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek gösterim ve filmlerle alakalı bilgiyi blogtan takip edebilirsiniz.

scroll down for english

Ne zaman?
21 Kasım 2008

Nerede?

Eşzamanlı olarak,
Atina (Yunanistan), Barselona (Spain), Maribor (Slovenya), Munich (Almanya), Napoli (İtalya), Istanbul (Türkiye), Londra (İngiltere), Paris (Fransa), Poznan (Polonya), Wiesbaden (Almanya)’da gösterilecektir.


Yapıtların gönderilmesi için son gün
1 Eylül 2008

Ödüller
Özel Avrupa Jürisi Ödülü
Çeşitli Yerel Jüri Ödülleri
Londra Ödül Jürisi; ICA, Tate Modern, Londra Kısa Film Festivali, BFI ve LUX film küratörlerinden kuruludur. Katılan şehirlerin Ödüllendirme Jürileri daha sonra açıklanacaktır.
http://www.bettingonshorts.com

Tema:
Para, Para, Para

“Jones’larla aşık atmaya çalışmayın. Bizden daha çok paraları var.” (Dizzy Gillespie)

Dünyanın dört bir yanından film yapımcılarını “Para, Para, Para” konulu 10 dakikayı aşmayacak uzunlukta kısa filmler (animasyonlar, müzik videoları, sanatçı filmleri, konulu filmler, belgeseller, vs.) göndermeye çağırıyoruz. Fakirleri düşünün ve kokuşmuş zenginleri, pintileri ve yardımseverleri. Bir milyonunuz olsa neler yapabileceğinizi düşünün ama bazı insanların tek kuruşları olmadan neler yapabileceğini de unutmayın. Kapitalizmi, komünizmi ya da küreselleşmeyi inceleyebilirsiniz. Eğer canınız isterse, bir varil petrolün kaç para olduğuna bakın. Eğer paranın size sevgi satın alabileceğini düşünüyorsanız, bu konuda bir film yapın. Peki ya pazarlık, kumar ya da alışveriş terapisi? Jones’larla aşık atmaya çalışmayın; daha iyisini yapın ve bize çekebileceğiniz en iyi filmi gönderin!


Başvuru Prosedürü
Başvuru formu, istenen bilgilerle birlikte, filmin bir DVD önizleme kopyası, 15 Ağustos tarihine kadar ICA’de olmalı. Önizleme için sadece DVD kopya kabul edilir. Filmin orijinal dili İngilizce değilse, önizleme kopyası altyazılı olmalıdır.

Eleme ve Duyuru
Eylül Sonuna kadar çalışmaları SADECE seçilen sanatçılara haber verilecektir.

Filminizin önizleme kopyasını lütfen şu adrese yollayınız:
Betting on Shorts – The London Consortium – ICA 12 Carlton House Terrace – London SW1Y 5AH – U.K.

Gönderme Masrafları
Katılımcılar, önizleme kopyasının, seçildiği takdirde de gösterim kopyasının gönderme masraflarını üstleneceklerdir. Düzenleme komitesi, gösterimin bir hafta ardından gösterim kop-yasının geri gönderme masrafını üstlenir. Önizleme kopyası, sadece, katılımcının adresli ve pullu zarf göndermesi halinde yollanır.

Detaylı Bilgi için:
bettingonshorts.com

When? 21 November 2008

Where? Simultaneously in Athens, Barcelona, Maribor, Munich, Naples, Istanbul, London, Paris, Poznan, Wiesbaden and several other cities in Europe and beyond

Deadline for Submissions: 01/09/2008

Awards: Special European Jury Prize
Various Local Jury Prizes
The London Prize Jury includes film curators from the ICA, Tate Modern, London Shortfilm Festival, BFI and LUX. Local Prize Juries in participating cities to be announced.
The Theme: Money Money Money

“Don’t try to keep up with the Joneses. They have more money than we.”
Dizzy Gillespie


We would like to invite filmmakers from around the world to submit short films (animation, music video, artist films, narrative, documentary etc.) up to 10 minutes on the theme “Money Money Money”. Think about the poor and the stinking rich, the stingy and the philanthropists. Think about what you could do with a million, but don’t forget what some people can do without a penny. You could explore capitalism, communism or globalisation. If you feel like it check out the price for a barrel of oil. If you think money can buy you love, then make a film about that. And what about haggling, gambling and shopping therapy? Don’t try to keep up with the Joneses but do better than them and send us the best film you can make!


What makes this contest different from any other short film contest is that the audience will be able to bet on which film will be the winner – however, bets must be placed before the screening. Trailers of the films chosen for BoSs 2008 will be streamed on our website and in the participating venues a week before the screening. In addition all contestants will be asked to write a short but informative blurb about their film and give some background information about themselves. This information, together with a still from the film will be available to the audience ca. 2 hours before the screening, when they will also be asked to place their bets


Entry Procedure: The entry form with all required information accompanied by a DVD-preview copy should reach us by 01.09.2008. For preview only DVD copies will be accepted. If the original language of the film is not English, the preview copy should be subtitled.


Please note that we can only accept one film per director.


Selection and Notification: As we expect to receive several hundred submissions we regret that we can only write to the selected filmmakers. If you have not heard from us by end of September 2008 please assume that you have not been successful this time.
Dispatch Costs: The applicant is responsible for the costs of sending the preview copy and, should the film be selected, also the screening copy. Preview copies can only be returned if the applicant provides a self-addressed and stamped envelope.

Entry forms must be submitted electronically here and must also be printed out and sent with the preview copy.

Please send your preview copy to:
“Betting on Shorts” – London Consortium – Institute of Contemporary Arts
Address: 12 Carlton House Terrace – London SW1Y 5AH – U.K.

For further information: bettingonshorts.com