11/12/2008

Betting On Shorts Film Festivali İstanbul’da!


Dünyanın 12 şehrinde aynı anda gösterilecek Betting On Shorts (BoSs) Kısa Film Festivali 21 Kasım Cuma günü 20:30’da Kadir Has Üniversitesi Büyük Sinema Salonu’nda İletişim Fakültesi tarafından gerçekleşecek. İstanbul ayağını NOMAD’tan Başak Şenova ve Kurye Video Organizasyonu’ndan Irmak Arkman’ın üstleneceği gecede gösterilen videolar tüm kentlerde oluşturulan seçkin juri üyeleri tarafından oylanacak ve birinci BoSs tarafından ödüllendirilecek. Seyircilerin de oylama hakkı olacağı gecede birinciyi bilen şanslı izleyiciyi ise süpriz bir ödül beklemekte.

Betting on Shorts Avrupa çapında ve ötesinde prestijli mekan ve film festivallerini bir arayan getiren tek eşzamanlı kısa film yarışmasıdır. “Kısa Film Eurovision’u” olarak tanımlayabileceğimiz festival, bu seneki konusunu Dizzy Gillespie’nin “Jones’larla aşık atmaya çalışmayın. Bizden daha çok paraları var.” sözüne ithafen “Para, Para, Para” olarak belirledi. “Jones’larla aşık atmaya çalışmayın; daha iyisini yapın ve bize çekebileceğiniz en iyi filmi gönderin!” teziyle yola çıkan BoSs ekibi dünyanın dört bir yanından gelen videoları eleyerek, 17 videoya indirdi. Şimdi sıra Atina (Yunanistan), Barselona (İspanya), Maribor (Slovenya), Bükreş (Romanya), Napoli (İtalya), Novi Sad (Sırbistan), Istanbul (Türkiye), Londra (İngiltere), Paris (Fransa), Poznan (Polonya), Stockholm (İsveç), Wiesbaden (Almanya) şehirlerinde oluşturulan juride. Bu farklı organizasyonun Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek İstanbul ayağının jürisi ise Prof. Dr. Louise SPENCE (Kadir Has Üniversitesi, Radyo-Televizyon ve Sinema), Yard. Doç. Dr. Yoram CHISIK (Kadir Has Üniversitesi, Orton AKINCI (!F Film Festivali/Resfest), Irmak ARKMAN (Kurye Video Organizasyonu), İletişim Tasarımı olarak belirlendi.

Bu geniş çaplı organizasyon, Londra’dan Institute of Contemporary Arts (ICA) , Atina’dan Mikrokosmos Prince Filmcenter, Barselona’dan Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Bükreş’ten Institutul Cultural Roman, İstanbul’dan NOMAD ve Kurye Video Organizasyonu, Maribor’dan KIBLA Multimedia Center, Napoli’den Il Lanificio, Novi Sad’tan Art Klinika, Paris’ten Point Ephémère, Poznan’dan Kino Rialto, Stockholm’den Teater Scenario, Wiesbaden’den Kulturpalast tarafından gerçekleştiriliyor.

2008 BoSs Kısa Film Listesi (orjinal isimleri ile)

1. What Money is
Dir. Eduardo Thomas, Meksika, 2008, deneysel
2. Not for good
Dir. Lindsay Knight, İngiltere, 2008, animasyon/belgesel
3. Trotzdem Danke (Thanks Anyway)
Dir. Mischa Leinkauf & Matthias Wermke, Almanya, 2007, sanatçı dökümantasyonu
4. Kupe and the Whale
Dir. Nicholas Tayler, İngiltere, 2007, sanatçı filmi
5. Valuta
Dir. Roland Fuhrmann, Almanya, 2006, sanatçı filmi
6. Apple & Ei
Dir. Ahmet Tas, Almanya, 2007, deneysel belgesel
7. Zombie
Dir. Tessa Garland, İngiltere, 2008, sanatçı filmi
8. Sådan far, sådan död (Like father, like death)
Dir. Adi & Mak Omanovic, İsveç, 2008, konulu film
9. MyDeath.com
Dir. Colette Copeland, USA, 2007, sanatçı filmi
10. Advertising
Florin Piersic jr., Romanya, 2004, konulu film
11. Dr. Mori's Teleshopping
Dir. Spiros Jacovides, Yunanistan, 2008, reklam
12. Pilgrimage to Yiwu
Florencia Guillen, Çin, 2007, belgesel
13. 100 $ in 100 seconds
Dir. Bosse Sudenburg, USA/Almanya, 2005, deneysel
14. Per fare un tavolo (How to make a table)
Lemeh42, Italya, 2008, animasyon
15. Last Hand Standing
Dir. Paul Cotter, USA, 2003, konulu film
16. Casitas (Little Houses)
Dir. Juan Carlos Mostaza, İspanya, 2008, animasyon
17. The Bungee Jump Skeleton Man
Dir. Rune Eriksson, Norveç, 2006, müzik/ animasyon


Ayrıntılı bilgi için:
www. bettingonshorts.com
www.nomad-tv.net