4/23/2010

Kurye Uluslararası Video Festivali Kapsamında Sunum ve Video Gösterimleri

Türkiye'nin orijinal içerikli video, yeni medya ve dijital sanatlar festivali, Kurye Uluslararası Video Festivali bu sene 7-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci senesinde Joshua Davis, Joost Korngold (aka renascent), Karsten Schmidt (aka toxi) ve tomato gibi dijital sanat dalında ünlü eğitmenleri ağırlayan festivalde ayrıca; İstanbul Modern Sinema İşbirliğiyle 3 sanatçı sunumu ve uluslararası partnerlerle hazırlanmış 23 ülkeden 100'ü aşkın video gösterimi yapılacak.


Fransız dijital sanatçı grubu Pleix ilk kez Kurye Video Organizasyonu ve İstanbul Modern Sinema işbirliği ile İstanbul’a geliyor. Groove Armada, Basement Jaxx ve Plaid gibi birçok ünlü grup ve müzisyenin video kliplerinin yanı sıra sayısız reklam ve yerleştirme işleri yaratan ekip, 7 Mayıs 2010 günü Kurye Uluslararası Video Festivali kapsamında, İstanbul Modern Sinema
Salonu’nda hayranlarıyla buluşacak.
Detaylı bilgi için tıklayın





Elektronik müzik grubu Underworld’den Rick Smith ve Karl Hyde’ın 1990’ların başında kurduğu sanat ve tasarım topluluğu tomato ekibinden Simon Taylor ve Dylan Kendle 14 Mayıs günü saat 17.30'da, İstanbul Modern Sinema Salonu'nda video gösterimi ve sunum gerçekleştirecek.
Detaylı bilgi için tıklayın




Özellikle Mor ve Ötesi, Aydilge, Post gibi isimlerle gerçekleştirdikleri müzik videolarıyla dikkatleri üzerine çeken Türkiye’nin genç ve yaratıcı prodüksiyon stüdyosu dgmnd 8 Mayıs günü saat 18.00’da İstanbul Modern Sinema Salonu’nda izleyenlerle buluşacak.
Detaylı bilgi için tıklayın




İngiltere’nin en önemli arşivi LUX; Brüksel’den sanat ve medya merkezi ARGOS; 1984’ten beri varolan Fransız kurum VIDEOFORMES; Brezilya’nın en eski ve prestijli organizasyonu VIDEOBRASIL; İsveç filmlerini destekleyen SWEDISH FILM INSTITUTE; Hollanda’dan sanatçı inisiyatifi 1646; Norveç’ten genç ve heyecan verici bir festival OSLO SCREEN FESTIVAL; Ukrayna’dan başarılı bir oluşum WIZ-ART FESTIVAL tarafından hazırlanmış özel gösterimler.
Detaylı bilgi için tıklayın
Seanslar için tıklayın


No comments: