4/17/2010

Pleix Sunumu@Istanbul Modern Sinema

please scroll down for english

Fransız dijital sanatçı grubu Pleix ilk kez Kurye Video Organizasyonu ve İstanbul Modern Sinema işbirliği ile İstanbul’a geliyor. Groove Armada, Basement Jaxx ve Plaid gibi birçok ünlü grup ve müzisyenin video kliplerinin yanı sıra sayısız reklam ve yerleştirme işleri yaratan ekip, 7 Mayıs 2010 günü Kurye Uluslararası Video Festivali kapsamında, İstanbul Modern Sinema Salonu’nda hayranlarıyla buluşacak.

3D, video ve grafik sanatçıları ile müzisyenlerden oluşan Pleix ekibi, çalışmalarında gerçeküstü post-modern görüntülerle tasarımı birleştirerek kendilerine özgü ve etkili bir tarz yarattı. En çok Groove Armada grubunun “Get Down” ve Vitalic’in “Birds” adlı klipleriyle tanınan Pleix, ayrıca Nokia, Siemens, Lexus, Orange, Bacardi, Sony, Adidas ve Audi gibi çok sayıda prestijli marka için de reklam filmleri hazırladı.

2000’li yılların en ilham verici görsel sanatçı gruplarından Pleix’in sunumu, İstanbul Modern Sinema Salon’unda 7 Mayıs Cuma günü saat 18.00’da başlayacak. Ekip, projelerini nasıl geliştirdiklerini, tasarım ve yaratım süreçlerini çalışmalarından örnekler vererek İstanbullu hayranlarına sunacak.

Aynı gün 21.30'da The Hall'da başlayacak olan Açılış Partimizde ise Pleix grubunun tüm video ve görselleri gösterilecek.





Pleix Artist Talk

French digital arts collective Pleix will be in Istanbul for the first time with the collaboration of Kurye Video Organization and Istanbul Modern Cinema.

Famous mainly for the videos they have directed for numerous bands and musicians like Groove Armada, Basement Jaxx and Plaid, the Pleix team has also created numerous ads and installations. Pleix will be at Istanbul Modern Cinema Hall at 18:00 on May 7, 2010 for the opening event of Kurye International Video Festival.

Composed of 3D, video and graphic artists as well as musicians, the Pleix team has developed a strong signiture style combining surrealist, post-modern images with design. They are most famous for the music videos they have created for “Get Down” by Groove Armada and “Birds” by Vitalic; they have also created ads for prestigious international brands like Nokia, Siemens, Lexus, Orange, Bacardi, Sony, Adidas and Audi.

One of the most inspiring visual artist collectives of 2000s, Pleix will be at Istanbul Modern Cinema Hall at 18:00 on Friday May 13th, giving an artist talk on their creative processes with examples from their body of work.

Later same day, the Opening Party of Kurye International Video Festival at the Hall will start at 21:3ß0 with a selection Pleix’s videos and visuals.

No comments: