4/17/2010

tomato Workshop : Kısa Film Çekimi ve Kurgusu

Elektronik müzik grubu Underworld’den Rick Smith ve Karl Hyde’ın 1990’ların başında kurduğu sanat ve tasarım topluluğu tomato Kurye Uluslararası Video Festivali kapsamında İstanbul’da. 14-16 Mayıs tarihleri arasında Bahçeşehir Ünivesitesi’nde üç tam gün boyunca workshop gerçekleştirecek tomato ekibinden Simon Taylor ve Dylan Kendle, uygulamalı olarak kısa film çekimi üzerine eğitim verecek.

İlk gün teori olarak film çekimini anlatacak ekip, kalan zamanlarda uygulamalı olarak film çekimi ve kurgusu üzerine eğitim verecek. Eğitime katılmak için gerekli olan tek şey ise kameranız!

tomato 1990ların başına Londra’da dokuz kişilik bir ekip tarafından kurulmuş bir sanat ve tasarım topluluğudur. Tomato, televizyon reklamları, basılı medya için reklamlar, kurumsal kimlik, sanat enstalasyonları, giysi ve elbette Underworld’un muhtelif üretim kanalları için tasarımlar geliştirir.

Kuruluşundan bugüne tomato farklı medyalarda çalışma konusunda kendine uluslararası bir ün kazanmış ve Reebok, Adidas ve Levi's gibi büyük müşterilerle çalışmanın yanı sıra çeşitli müze ve sanat merkezleri için kurumsal kimlik geliştirmiştir.
Son yıllarda tomato, müşterilerine reklam, mimari, moda, kamusal enstalasyonlar, müzik, film ve grafik tasarım gibi konularda hizmet vermenin yanı sıra, workshop düzenleme, yayın yapma, sergi açma ve canlı performans gibi konularda da başarılara imza atmaktadır.

tomato grubu, İstanbul Modern Sinema işbirliği ile 14 Mayıs günü saat 17.30'da, İstanbul Modern Sinema Salonu'nda video gösterimi ve sunum gereçekleştirecek. İngiliz ekip, işlerinden derlediği bir seçki ile sunumlarının ardından izleyenlerin sorularını cevaplayacak.

tomato hakkında detaylı bilgi için: www.tomato.co.uk

Workshop Detayları:

Tarih: 14-15-16 Mayıs 2010
Saat: 3 gün boyunca 10.00-17.00/18.00
Mekan: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü

Katılımcı Sayısı: 30

Seviye: İlgili sektör çalışanları ve öğrencileri

Gereklilikler: Her katılımcı kendine ait kamera ile katılacaktır.

Fiyat:300 TL

Başvuru: Yer sayısı kısıtlı olduğundan atölyelere erken katılım gerekmektedir. İlgililerin info@kuryevideo.org adresinden kayıt yaptırmalarını önemle rica ederiz.

* Organizasyonun programla alakalı değişiklik yapma hakkı saklıdır. Katılımcılara değişiklikler bildirilecektir.



tomato Workshop: Short Film Development, Shooting and Editing

A design collective founded at the turn of 90s by nine artists including the members of the electronic music group Underworld, tomato will be in Istanbul for Kurye International Video Festival.

Simon Taylor and Dylan Kendle from tomato will be conducting a three-day workshop on short film development, shooting and editing on May 14-16 at Bahcesehir University Besiktas Campus.

Following the introductory first day, the participants will be shooting their own short films, editing it on their camcorders along the way. All you need is to bring along your camcorder.

tomato is an art desing collective co-founded at the turn of the 1990s by nine people based in London, two of whom are Rick Smith and Karl Hyde of the electronic music group Underworld. tomato's work includes television and print advertising, corporate identity, art installations, clothing and of course, designs for Underworld's various channels of output. In its existence, tomato has built an international reputation for working across different media, creating designs for all manner of clients such as Reebok, Adidas and Levi’s and identity for museums and cultural centers.

In recent years, tomato has recorded successes with hosting workshops, publishing, exhibiting, live performances and public speaking, as well as working with clients in the areas of advertising, architecture, fashion, public installations, music, tv & film and graphic design.

tomato team will also realize a screening followed by a q&a session at 17:30 on May 14the (in collaboration with Istanbul Modern Cinema).

For detailed info on tomato, please visit: www.tomato.co.uk


Workshop Details:

Date: May 14-15-16, 2010
Time: 10.00-18.00
Venue: Bahcesehir University Besiktas Campus
Number of Participants: 30

Level: Undergraduate and above.

Requirements: Each partcipant should bring his/her own camcorder.

Price: 300 TL

Registration: Due to the limited number of places available, early regisration is advised. Those who are interested in registring should send an e-mail to info@kuryevideo.org asap.

* The organization team reserves the right to make changes in the program. Participants will be notified in due time in case of such changes.

No comments: